maandag 22 januari 2018

Trump-biograaf Michael Wolff en meesterchoreograaf Hans van Manen in College Tour

Trump-biograaf Michael Wolff en meesterchoreograaf Hans van Manen in College Tour
Vanavond maakte Twan Huys de laatste twee gasten van dit seizoen College Tour (NTR) bekend in De Wereld Draait Door. Michael Wolff, de schrijver van het spraakmakende en onthullende boek ‘Fire and Fury’ over Donald Trump waarmee Wolff het Witte Huis op zijn kop zette, en de grootste Nederlandse choreograaf aller tijden Hans van Manen completeren deze reeks van College Tour. Studenten kunnen zich aanmelden voor de opnamen op collegetour.ntr.nl/.
Hans van Manen
Hans van Manen heeft meer dan 120 balletten op zijn naam staan en is de grootste Nederlandse choreograaf aller tijden. Geen choreograaf heeft zo’n stempel op de dans in Nederland gedrukt als Van Manen en hij wordt dan ook wel de ‘Mondriaan van de dans’ genoemd. Zijn werk wordt over de hele wereld gedanst en is populairder dan ooit. Van Manen is de vaste choreograaf van het Nationale Ballet. Hij ontvangt voor zijn werk tal van prijzen en er zijn internationaal vijftig balletgezelschappen die zijn dansen uitvoeren. Vorig jaar kreeg Van Manen de hoogste onderscheiding op cultuurgebied in Frankrijk: hij werd benoemd tot Commandeur des Arts et des Lettres. Van Manen is de eerste Nederlandse podiumkunstenaar die de titel krijgt. Afgelopen jaar werd Van Manen 85 jaar, maar hij denkt nog lang niet aan stoppen. College Tour interviewt deze meesterchoreograaf in Amsterdam.
Opname: donderdag 8 februari overdag in Amsterdam (aanmelden via website)
Uitzending: zondag 11 februari, 21.05 uur, NPO 2
Michael Wolff
Michael Wolff is een schrijver en journalist. Hij zette het Witte Huis op zijn kop na een reeks openbaringen in het boek ‘Fire and Fury’. In dat boek staat bijvoorbeeld dat Trump helemaal geen president wilde worden, dat hij McDonald's eet omdat hij bang is vergiftigd te worden en dat Steve Bannon de ontmoeting van Jared Kushner en Donald Trump jr. met de Russische advocate Natalia Veselnitskaya een vorm van verraad noemt. President Trump was duidelijk niet blij met het boek van Michael Wolff. Op twitter schreef hij: ‘Michael Wolff is a total loser who made up stories in order to sell this really boring and untruthful book.’ Onlangs werd bekend dat er een televisieserie wordt gemaakt over de onthullingen in ‘Fire and Fury’. Wolff komt op 22 februari voor een dag naar Nederland en geeft een exclusief televisie-interview aan College Tour.
Opname: donderdag 22 februari in de avond in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam (aanmelden via website)
Uitzending: maandag 26 februari, 21.05 uur, NPO 2 (let op: deze uitzending is dus i.t.t. alle andere op maandag i.p.v. zondag)
Over College Tour
In het programma College Tour interviewen studenten een gast onder leiding van presentator Twan Huys. In het programma staan de vragen van studenten centraal. Veel grote namen uit binnen- en buitenland waren al te gast sinds de eerste uitzending in 2007. Onder hen bijvoorbeeld Bill Gates, Anouk, John Cleese, Ahmed Aboutaleb, Ed Sheeran, Louis Theroux, Herman Finkers, John Legend, Robbie Williams, Jane Goodall, Mark Rutte, Desmond Tutu, Ai Weiwei, Arjen Lubach, Mark Rutte, Malala Yousafzai, Whoopi Goldberg, Jochem Myjer, Louis van Gaal, Dan Brown en de Dalai Lama.
Uitzendingen: Zondag 11 februari, 21.05 uur, NPO 2 (Hans van Manen)
Maandag 26 februari, 21.05 uur, NPO 2 (Michael Wolff)
Bron: NTR